Olot TV engega la nova programació: Proximitat, comarca i servei públic

 OLOT TELEVISIÓ ESTRENA LA NOVA TEMPORADA

Amb nous programes i reforçant la proximitat

Amb el setembre Olot Televisió, la Televisió de la Garrotxa, renova la seva programació i engega una nova temporada. Aquest cop s’incorporen a la graella nombroses novetats, destacant l’estrena de nous programes de proximitat i l’aposta per seguir donant en directe els principals actes lúdics i culturals de la Garrotxa. La programació està basada en tres grans idees: proximitat, comarca i servei públic. La proximitat és la base de la programació, per això tots els espais de producció pròpia són una finestra de la comarca i treballem perquè sigui la televisió de tota la Garrotxa. Sobre aquesta idea posem els esforços perquè els 21 municipis tinguin protagonisme i s’hi vegin reflectits. Aquest ideari està emmarcat en el fet que Olot Televisió és una televisió privada amb una clara vocació de servei públic. Segons les darreres enquestes els garrotxins ens han tornat a escollir com al mitjà de comunicació de proximitat de referència a l’hora d’informar-se. Aquest fet ens fa sentir orgullosos i ens dona ales per continuar treballant de manera professional, seriosa, rigorosa i plural. I en aquest punt vull aprofitar per posar en valor el potencial de tot l’equip que formem part d’Olot TV. Us puc ben assegurar que diàriament hi posem tot l’empeny per fer possible la Televisió de la Garrotxa, la de tots.

Aquesta és la nostra aposta per la temporada que acabem de començar:

 

Les Notícies, la referència

Les Notícies, el programa més vist de la cadena, segueix sent la principal aposta i continuarà amb el seguiment de l’actualitat de tota la comarca. Per aquesta temporada es mantenen les dues edicions diàries, de migdia i nit, i les remissions habituals (14h, 16h, 20h, 22h i 00h). Joan Manuel Robles i Roger Santaló són els encarregats de conduir els informatius, la referència per la majoria de garrotxins a l’hora d’informar-se de l’actualitat més pròxima. El meteoròleg Luismi Pérez seguirà presentant l’espai El Temps, just al final de cada edició de LN. Els caps de setmana s’emetran els resums habituals de l’actualitat setmanal.

Els informatius locals se seguiran complementant amb les edicions de l’Al Dia Comarques de Girona, a les 14.30 i 22.30, amb el resum de l’actualitat de la resta de la demarcació que treballen conjuntament totes les televisions locals de Girona.

 

La Finestra, més oberta que mai

El magazín s’ha convertit en la referència dels garrotxins. El programa convida, cada dia, als protagonistes de l’actualitat cultural i social. Aquesta temporada Paula Núñez és l’encarregada de presentar ‘La Finestra’, que seguirà el calendari lúdic i festiu de la comarca amb entrevistes als seus protagonistes. L’espai s’emet de dilluns a divendres a les 13.30 i 20.30; els dissabtes i diumenges a les 9.00, 14.30 i 00.30.

 

Converses en profunditat

Aquesta temporada Olot Televisió estrena ‘Parlem de tu’, presentat per Joan Manuel Robles. L’espai convida a garrotxins que destaquen per la seva contribució a la comarca en diferents àmbits socials. Una conversa tranquil·la amb persones molt pròximes. El programa s’emetrà els dimarts a les 21.30.

I d’una estrena a un programa consolidat. El ‘Pros i Contres’, presentat per Albert Brosa, continua una temporada més analitzant l’actualitat. A partir d’entrevistes i debats es conviden a persones que ens ajudaran a entendre què passa i perquè passa. El programa s’emetrà els dimecres a les 21.30.

 

L’actualitat municipal, al dia

Olot Televisió manté els dos programes que entrevisten als responsables municipals dels ajuntaments de la Garrotxa. ‘L’alcalde respon’ entrevista, cada setmana, a un alcalde de la comarca per parlar de l’actualitat local. El programa s’emetrà els dimarts a les 21.00.

De la seva banda ‘De plena actualitat’ agafa el relleu del ‘Pentàgon’ i cada setmana entrevistarà a un representant d’una força política de l’Ajuntament d’Olot. El programa s’emetrà els dilluns a les 21.00.

 

Aposta per l’actualitat esportiva

La cadena posa l’accent a l’actualitat esportiva i fa créixer el programa ‘La banqueta’. Manté l’edició dels dilluns (17.30 i 21.30) per repassar l’activitat del cap de setmana i afegeix una nova edició els divendres (21.00) per avançar la jornada següent. El programa seguirà recorrent els principals terrenys de joc de la Garrotxa, entrevistarà als protagonistes dels partits, parlarà amb els clubs i apostarà, especialment, per fer un seguiment a l’esport base. Aquesta temporada Olot Televisió aposta pel periodista Gerard Puigdemont per conduir el programa.

 

L’esport d’aquí i el d’allà

La informació esportiva local es complementa, els dimarts (16.30), amb el programa ‘Actual Esports’, una producció de totes les televisions locals de les comarques de Girona que repassa l’activitat esportiva dels principals equips de la demarcació i, també, a la informació poliesportiva.

I, com a novetat, s’incorpora a la graella ‘La Porteria’. L’espai, conduït per Pitu Abril, arriba cada dia a la sobretaula (15.00). És una tertúlia de futbol que gira a l’entorn de l’actualitat de FC Barcelona, amb una especial atenció als equips de la Segona B, Tercera i Primera Catalana i un cop d’ull a la informació poliesportiva.

 

El paisatge com a valor de la proximitat

La nova temporada segueix apostant per dos programes d’èxit de producció pròpia i que s’emeten per tot Catalunya. D’una banda el ‘Paisatges Encreuats’, presentat per Albert Brosa, arriba a la tercera temporada apropant-se als entorns naturals més propers a partir de les persones que en viuen i que hi viuen. L’espai és una coproducció amb La Xarxa i s’emet per tot Catalunya a través de les televisions locals. A Olot TV es podrà veure els dijous a les 21.30 i l’estrena de la nova temporada serà la primera setmana d’octubre.

Per l’altra el ‘Caminant per Catalunya’ segueix proposant caminades per descobrir el país de la mà de persones que coneixen tots els racons. El programa també és una coproducció de La Xarxa i s’emet cada dimecres a les 21.00.

 

Productes de km0 i cuina de proximitat

El sector primari té un pes específic a la Garrotxa i el programa ‘Arrelats’ torna aquest setembre a la pantalla per continuar divulgant les persones de la comarca que treballen en aquest àmbit. Agricultors, ramaders, horticultors… tots hi tenen cabuda en un espai que parla de la pagesia en primera persona. El programa s’emetrà cada xxxxxx a les xx.xx.

Paral·lelament els productes de proximitat continuen entrant a la cuina del programa ‘Del paisatge a la taula’. Cada dilluns a les 13.00 Aleix Planagumà convida a un cuiner de la comarca per elaborar diverses receptes amb aliments de km0.

 

A cada llar hi ha un MAC!

El MAC Exprés, el magazín d’actualitat cultural, es manté una temporada més a la pantalla per fer d’altaveu de les activitats culturals de la comarca però, sobretot, per parlar de cultura i dels seus protagonistes d’una manera diferent. L’espai, presentat per Mònica Font, s’emetrà els divendres a les 21.30, els dissabtes a les 13.30 i 01.30 i, diumenges, a les 19.00 i 23.00.

 

Els principals esdeveniments, en directe!

Un dels puntals d’Olot Televisió és l’emissió dels principals actes comarcals en directe. Per la nova temporada la Televisió de la Garrotxa posa encara més l’accent en ser present a tots els municipis de la comarca i en aquells fets culturals o socials importants. La Fira de Sant Lluc, la proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i la Garrotxa, la Fira de la Ratafia de Besalú o el Carnaval d’Olot són només alguns dels actes que es podran seguir en directe. En l’àmbit esportiu també es prepara la retransmissió de partits de futbol Segona B, Segona Catalana o d’hoquei.

 

Per TDT, internet i xarxes socials

La cadena aposta per la difusió en multiplataforma. A més de les emissions regulars a través de la TDT, la Televisió de la Garrotxa segueix apostant per l’emissió per internet (www.olot.tv). Així mateix els diferents perfils a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Instagram són una finestra més que permet prendre el pols a la comarca.

I per aquelles persones que no es volen perdre cap detall, el portal web de notícies www.garrotxadigital.cat publica minut a minut les notícies i la última hora a la Garrotxa. La pàgina ofereix la possibilitat de subscriure’s a la ‘newsletter’ per rebre cada dia els principals titulars al correu electrònic.

 

Albert Brosa
Director d’Olot Televisió

x