El ball del Burro Savi i els gegants protagonitzen el diumenge de Festa Major a Sant Esteve d’en Bas

Des de divendres fins aquest dilluns els lletissons pengen el burro al campanar de Sant Esteve d’en Bas amb motiu de la Festa Major. És la darrera de les set festivitats de l’estiu a la Vall d’en Bas. Durant el cap de setmana, la Comissió de Festes ha previst, amb la col·laboració de diverses entitats, tot de propostes per gaudir en família i fer veïnatge, des d’un concurs de talents a actuacions musicals, àpats populars o concerts.

Un dels actes estrella s’ha viscut aquest diumenge a la tarda, amb les sardanes a càrrec de La Principal d’Olot, la sortida dels gegants del poble i el ball del burro savi, una dansa popular creada per Josep Bassachs als anys 80, inspirant-se en la tradició de penjar un ruc del campanar perquè es mengés una planta de lletissons.

 Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas:  És l’acte més entranyable, hi ha gent de totes les edats, amb la Biela i en Gaiotàs, que van frirtegant fins que ella diu que sí, el burro savi, les parelles veteranes que han tornat a ballar el ball… és un moment molt nostre, molt d’aquí.

De cara a l’any vinent, l’Ajuntament i la Comissió fan una crida a la participació dels veïns amb l’objectiu de sumar més col·laboradors en l’organització de la festa.