El forn La Fogaina obre una nova botiga a Olot i hi trasllada l’obrador

El Forn la Fogaina va néixer el 2012 entre La Vall d’en Bas i en poc temps s’ha convertit en un dels referents a la demarcació en l’art de fer pa artesà i ecològic. Actualment és un projecte cooperatiu de cinc socis, que també elaboren dolços i rebosteria.

Aquestes festes del Tura han inaugurat una nova botiga a Olot, situada al número 13 del carrer Verge del Carme, en ple Nucli Antic, on també hi han instal·lat l’obrador. El canvi els permetrà arribar a més clients i disposar de més espai per a la producció.

Ángel Zamora, forner: Sobretot va ser per un tema d’obrador, de potència de llum, de poder tenir l’espai una mica millor… notàvem la necessitat de tenir una botiga aquí pels clients d’Olot, i vam aprofitar, ja que fem la botiga traslladem l’obrador, i estem molt millor. També ens feia il·lusió un local a la zona del Carme, que és super xula.

 La seva aposta pel retorn als orígens, fent ús d’ ingredients naturals i primera qualitat, els ha portat a estar entre els millors forns de pa de Catalunya i de tot l’estat segons l’associació Panàtics i Pan Calidad, que els han reconegut en diverses ocasions.

Ángel Zamora, forner: Són tres pilars: Apostem per farines ecològiques, molí de pedra, i recuperar varietats antigues de blat. Treballem amb massa mare natural i amb una fermentació el més llarga possible, d’entre vint-i-quatre i trenta-sis hores.

 N’és un exemple aquesta coca de forner, escollida com la segona millor de Catalunya a la Fira Orígens 2017.