Les associacions de propietaris esmenen la totalitat del Pla Especial de l’Alta Garrotxa

Les associacions de propietaris de l’Alta Garrotxa presentaran una esmena a la totalitat al Pla Especial. Segons les entitats, el Departament de Territori i el Consorci de l’Alta Garrotxa no preveuen un pla que respongui a les necessitats del territori ni tampoc compten amb l’opinió dels implicats per a fer un pla participatiu.

A finals de mes s’acaba el termini d’al·legacions al Pla Especial de l’Alta Garrotxa, però les associacions de Propietaris de l’espai ja han anunciat que presentaran una esmena a la totalitat del document. Les entitats justifiquen que la seva oposició és motivada per dos motius destacats: per una banda, el Pla Especial no respon a les necessitats del territori.

Josep Maria Pujol – Galceran, membre de l’associació de propietaris de l’Alta Garrotxa: Està pensat per la gent que ve de fora i com unes directrius per a convertir l’Alta Garrotxa en Parc Temàtic, més que perquè la gent que hi viu pugui tenir un futur al territori.

Un altre dels motius per a presentar l’esmena a la totalitat és que els propietaris consideren que ni el Departament de Territori ni tampoc el Consorci de l’Alta Garrotxa mostren intenció en comptar amb la seva opinió, per tal de fer un pla participatiu. Creuen que accions com la modificació dels estatuts del Consorci, que va provocar la seva sortida de la comissió en contra de la seva voluntat, n’és un exemple.

Josep Maria Pujol – Galceran, membre de l’associació de propietaris de l’Alta Garrotxa: Per nosaltres això és una mostra clara que s’ho volen fer al seu gust

De totes maneres, les associacions de propietaris de l’Alta Garrotxa manifesten que és necessari fer un Pla Especial, després de 23 anys esperant-lo, però consideren que pot esperar una mica més per tal que el document resultant sigui consensuat amb tots els actors implicats.

Deixa un comentari