Besalú habilita, per primera vegada, un Punt Lila durant la Festa Major

Per primera vegada la Festa Major de Besalú disposarà d’un Punt Lila, per evitar, escoltar o assessorar possibles casos d’agressions sexistes. Una proposta que ve després que l’ajuntament d’aquest municipi garrotxí s’adherís, el passat mes de juliol, al protocol contra la violència sexista i que neix gràcies al grup de joves del poble, durant la preparació de la festa local.

 Goretti Blanch, regidora de joventut, acció social, igualtat i comerç Aj. Besalú: Va ser una de les propostes que ens va fer el grup de joves quan vam començar a programar la Festa Major. Si hi hauria algun Punt Lila o hi hauria algun assessorament relacionat amb els assetjaments sexuals.

El Punt Lila estarà ubicat al centre de la Vila Medieval, on es duran a terme els concerts de nit, i estarà estructurat en dues parts: un punt fix, amb psicòlogues, i a més d’un punt itinerant format per prop d’una vintena de voluntaris del grup de joves, que aniran voltant per l’espai.

 Goretti Blanch, regidora de joventut, acció social, igualtat i comerç: El que teníem molt clar des del principi és que no volíem que el Punt Lila fos un bolet, d’una sola nit  o durant les nits de Festa Major. Llavors, ens hem posat en contacte amb el Grup NUT que és un grup de psicòlogues especialistes en agressions sexistes. Amb l’Alba Alfageme com a assessora i psicòloga especialista en assetjament sexual.

Dies abans de la formació tots els agents que participaran en el Punt Lila van rebre una formació i una xerrada per tal de conèixer més bé el tema i poder assessorar i actuar millor.

 

Deixa un comentari