L’Ajuntament de Mieres posa en marxa una nova convocatòria pels pressupostos participatius

L’Ajuntament de Mieres inicia per quart any consecutiu la convocatòria dels pressupostos participatius per tal que els ciutadans puguin decidir quines accions s’han de dur a terme al municipi. Enguany la convocatòria compta amb algunes novetats, com el sistema biennal, ja que es durà a terme cada dos anys i la posada en comú de les propostes en una trobada veïnal el proper 5 d’octubre.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Aquest any un cop haguem recollit totes les propostes farem una trobada veïnal per debatre entre tots i acabar d’afinar les propostes. Inclús per agrupar-les, perquè a vegades ens trobem amb una proposta que és instal·lar un banc a una plaça i una altra que és instal·lar un banc a una altra plaça, pensem que té sentit agrupar-les i fer una sola proposta d’instal·lació de bancs al nucli urbà.

El procés es va iniciar el passat dia 12 de setembre i romandrà obert fins el proper dia 25, quan acabarà la primera fase pública del procés. El consistori, però, no vol tancar la porta a altres propostes i és per aquest motiu que el procés serà biennal, per intentar crear altres processos participatius per a fer partícips als veïns i veïnes de les decisions que es prenen al municipi.

Enric Domènech: Per a nosaltres la participació és un element clau, és una aposta estratègica i estructurant de l’ajuntament i precisament hi ha hagut aquest canvi enguany dels pressupostos, que seran cada dos anys per a poder encabir altres tipus de processos participatius.

Per a aquest mes de setembre està previst iniciar el consell d’infants, i per al proper mes de novembre l’ajuntament té previst un altre procés participatiu en relació a la gestió de Can Musquera, una casa que li va ser cedida i de la qual ara s’ha de decidir quin serà el seu ús. Mieres també ha dut a terme altres processos participatius com la gestió dels residus, l’aigua i els càmpings, ja que per al consistori la participació ciutadana és clau per al municipi.