Per primera vegada els estudis superiors de l’Escola d’Art d’Olot tenen un excedent de sol·licitants

Amb la conferència inaugural d’aquest dimecres al matí dedicada als alumnes de cicles formatius de grau superior, l’Escola d’Art i Disseny d’Olot ja té ocupades la totalitat de les places d’estudiants matriculats per al curs 2019-2020. Aquest any, per primera vegada s’han quedat fora alguns sol·licitants, els que pretenien iniciar a Olot el primer curs dels graus de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya. Com a campus de l’escola catalana, el centre olotí imparteix un sol primer curs amb 24 places, per 38 joves que han sol·licitat entrar-hi. Per tant, s’han quedat fora 12 alumnes.

L’Anna Camps, de Banyoles, ha estat una de les alumnes afortunades d’entrar aquest any al primer curs dels estudis superiors. Amb experiència com a alumna a l’escola, encara no sap si s’especialitzarà en gràfic o interiors, però ha tornat a apostar pel centre olotí per la proximitat del seu professorat.

Anna Camps, alumna primer curs grau ESDAP: No és com una universitat que tens molts alumnes i potser no veus ni el teu tutor. És una escola molt propera i la veritat és que és molt còmode.

 

Toni López, director de l’Escola d’Art: A la presentació vaig demanar dels 24 quants n’hi havia d’Olot i només un va aixecar la mà.

El centre atribueix l’augment dels sol·licitants a l’experiència del centre després de cinc anys oferint els graus de gràfic i interiors, al reconeixement dels estudis per a l’Agència de Qualificació Universitària, i a la difusió que se n’ha fet des del centre. Aquest any s’ha fet en un 90% a través de xarxes socials.

A l’hora d’oferir altres especialitats, el centre espera veure si la bona resposta en termes de matriculació es manté en el temps.

Toni López, director de l’Escola d’Art: Perquè  no incorporem una tercera especialitat a l’escola, però hauriem de tenir bons números i hauria de ser una sèrie que es repetís amb dos o tres anys.