Almenys dos ajuntaments de l’Alta Garrotxa presentaran al·legacions al Pla de Protecció i el Medi Natural

Almenys dos ajuntaments de l’Alta Garrotxa, Beuda i Montagut i Oix, presentaran al·legacions al Pla de Protecció i el Medi Natural que proposa el Departament de Territori i Sostenibilitat. Tots dos consistoris s’han posat a disposició dels afectats i del Consorci de l’Alta Garrotxa per facilitar que el pla tiri endavant amb més entesa entre les parts.


L’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa va explicar aquest dimecres al local social de La Cometa de Montagut els motius que els han portat a presentar una esmena a la totalitat al Pla Especial de l’Alta Garrotxa. Els propietaris que ho vulguin també poden presentar al·legacions a títol individual fins el 30 de setembre. Per tal d’acompanyar els afectats en aquest procés, els ajuntaments de l’Alta Garrotxa han donat a les dues parts la possibilitat d’exposar els seus arguments.

Joel Vila, Regidor Medi Ambient i Sostenibilitat Montagut i Oix: Nosaltres donarem veu a l’associació i al Consorci perquè puguin explicar la seva postura, i que els propietaris puguin prendre les seves decisions i presentar les seves al·legacions.

Des de la legislatura passada, almenys els ajuntaments de Beuda i Montagut i Oix treballen en les seves al·legacions en qüestions d’àmbit municipal, d’acord amb el Consorci de l’Alta Garrotxa.

Joel, Regidor Medi Ambient i Sostenibilitat Montagut i Oix: Els Ajuntaments poden presentar al·legacions, nosaltres jo estem estudiant i n’acabarem presentant algunes, sí.

Anna Vayreda, Regidora Obres Aj. Beuda: El pla d’ordenació el valorem positivament, entenem que hi ha més coses negatives i positives. Les al·legacions que fem són parlades amb el Consorci i creiem que poden beneficiar tothom, no només a Beuda.

Entre les diferents al·legacions que presentarà el consistori beudanenc hi ha la demanda que els drets adquirits per propietaris que tenen ruïnes reconegudes en catàlegs de masies tinguin caràcter perpetu, i no de cinc anys com proposa el Pla Especial de la Garrotxa.