Circusland rep les donacions d’artistes de les arts del circ reconeguts internacionalment

Circusland preveu obrir les seves portes a finals de la primavera de l’any vinent coincidint amb la celebració dels 250 anys de la primera companyia de circ documentada a Catalunya. La instal·lació ja es perfila com a un dels equipaments sobre les arts del circ més importants a nivell mundial.

Genís Matabosch, President Circus Arts Foundation: Estem treballant sense fre amb arquitectes i enginyers de cares a anar avançant tota la documentació del projecte previ i poder engegar i quan abans millor poder obrir portes.

L’equipació ha rebut les donacions de dues col·leccions d’artistes reconeguts internacionalment. La primera és la de Frédéric Bollmann, una col·lecció que consta de peces de circ d’arreu del món com cartells, fotografies, vestuari i vídeos, entre altres elements. Un total de 300 arxivadors on s’hi troben testimonis gràfics originals de més de 630 circs internacionals, a més d’una extensa videoteca amb prop de mil enregistraments. Amb la mort de Bollmann el passat mes d’agost, Circusland li retrà un homenatge permanent garantint que el seu llegat perduri en el temps. Tot i que la de Bollmann no és l’única donació que ha rebut Circusland, ja que aprofitant el 7è World Festival of Circus Art ‘IDOL’ a Rússia, l’equipament va presentar el projecte davant els professionals de les arts del circ i aquests van donar els seus vestits i estris de pista per a la seva conservació i exposició.

Genís Matabosch, President Circus Arts Foundation: Parlar del circ rus i dels seus protagonistes, les màximes 15 o 20 figures del circ rus, que siguem nosaltres que tinguem aquesta responsabilitat és un goig poder-les exposar en un futur però també una responsabilitat haver-les de conservar és quelcom molt important.

La direcció de Circusland considera que amb aquestes donacions la consolidació com a equipament de referència mundial és més propera, de la mateixa manera del fet d’anar un pas endavant cap a la dignificació de les arts del circ.

x