El barri de Sant Miquel prepara una gran festa major pels 75 anys del Ball Pla

La compareixença d’aquest matí a l’Ajuntament d’Olot ha congregat un gran nombre de persones, que s’han fet acompanyar per diversos vestits de paper, per presentar la festa major del barri de Sant Miquel i el 75è aniversari del Ball Pla. El nombre de persones presents a la roda de premsa era el reflex dels grans esforços que s’han fet per preparar el programa d’actes d’aquest any pels 75 anys de l’acte estrella de la festa. Aquest divendres al vespre al casal del barri es presentaran els actes de commemoració just abans de la representació de l’obra ‘A Cal Callista’ de la companyia Funerària Teatre. Divendres vinent, 27 de setembre, Gil Anglada obrirà la festa amb un pregó dedicat al Ball Pla. La història de l’acte s’ha recollit en un llibret que explica els orígens de l’esdeveniment o l’evolució dels vestits femenins, de tires de paper sobre roba a elaborats vestits de lluïment. Seguidament i per primera vegada, es farà entrega del primer Gat Honorífic de Sant Miquel.

Serà dissabte 28 a 2/4 de 8 del vespre quan sortirà la desfilada, que sortirà del casal i recorrerà l’avinguda Girona. Aquest any hi participaran un total de 200 persones, i és que s’ha convidat a les pubilles que el barri ha tingut al llarg de tots aquests anys.

Carles Soler, cosidor: Com a excepció aquest any podem dir que tenim la presència de la Pubilla de Catalunya. S’ha convidat a la gent del cosidor de Salt, que portaran vestits de paper, i el cosidor de Ripoll.

 

Carmen Jorge, cosidora: Cada dia anem allà, hi ha dies que hi anem al matí també i aquests dies ja serà dissabtes i diumenges i tot.

 

Carme Cordina, cosidora: Jo fa molts anys que faig vestits de paper, no sabia cosir i gràcies a aquesta tasca que és tant agradable doncs hem après a fer moltes coses.

Els diferents actors implicats han destacat la notable participació d’un gran nombre de particulars, associacions i institucions perquè el 75è aniversari del Ball Pla sigui una gran festa, inclosa en el pla de millora del barri del 2019. Només demanen que l’esdeveniment tingui relleu.

Jordi López, tècnic Consorci Acció Social Garrotxa: Necessitem la col·laboració de l’Ajuntament, el Consell de Barris, els veïns i veïnes del barri, d’Olot, de l’Institut Garrotxa que té dos mòduls amagats que sembla que no s’atreveixen i nosaltres diem ei, que som aquí.

El programa d’actes de la festa del barri de Sant Miquel inclou també concerts o una concentració de vehicles antics, a més del tradicional ball de gegants i la cercavila.

x