Les Planes d’Hostoles planteja un topall d’usuaris als gorgs per evitar-ne la saturació en moments puntuals

Les Planes d’Hostoles demana a la Generalitat que es flexibilitzi la normativa per tal de poder establir un topall d’usuaris que accedeixen als gorgs en dies determinats. Durant l’estiu, el paratge ha rebut un 20% més de visitants que l’any anterior. A més, voldria que els seus vigilants tinguessin potestat per sancionar actituds incíviques i expulsar els seus autors.

18.000 visitants: és el nombre de persones que han passat aquest estiu pels gorgs de Les Planes d’Hostoles, un 20% més que l’any passat. Però malgrat que les mesures aplicades per impedir la massificació del paratge natural funcionen, segons l’Ajuntament, el mateix consistori creu que els falten eines per millorar l’accés a l’espai. Per aquest motiu, el govern de Les Planes demana a la Generalitat que es flexibilitzi la normativa reguladora, per tal d’establir un topall d’usuaris que eviti la saturació dels gorgs.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Tots són espais públics, i no es pot limitar el seu accés, però seria interessant poder dir que no entri més gent en moments determinats per impedir que l’entorn natural quedi afectat.”

L’augment de visitants també ha comportat un increment de les sancions. Aquest estiu, s’han sancionat 400 conductors que no han respectat la senyalització aparcant en zones prohibides. Però el que no s’ha pogut multar són les actituds incíviques. L’Ajuntament voldria que els vigilants de l’espai disposessin de més eines legals per sancionar i expulsar els que no compleixen les normes.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “La llei hauria de flexibilitzar que els vigilants puguin sancionar com una guàrdia urbana.”

Segons el consistori, no disposen d’una policia local per falta de recursos, i això afavoreix que els incívics recorrin les sancions imposades pels vigilants de l’espai.

x