L’antic Hospital Sant Julià de Besalú acull l’exposició fotogràfica de Tino Soriano

Les parets de l’antic Hospital Sant Julià de Besalú quedaran plenes fins el proper dilluns de les fotografies de l’artista Tino Soriano. Un recull que l’artista ha estat elaborant durant anys per mostrar la Garrotxa dels anys 90 i aquells últims pagesos que encara vivien de manera tradicional.

Tino Soriano, fotògraf:  “Els últims pagesos que vivien de manera tradicional. Era l’any 92, entravem a la Unió Europea, hi hauria diners, canviaria tot i la idea era documentar aquestes últimes persones que havien viscut com tots els seus antecessors.

Una exposició a càrrec de l’associació Besalux que pretén donar la oportunitat als visitants de viure l’experiència de la fotografia en paper.

Laura Romero, presidenta de Besalux: “Crec que estem una mica viciats al món de la imatge digital, a través de mòbils i tablets i el treball en paper té una ànima especial i jo crec que la gent quan s’ha trobat davant una fotografia en paper troba alguna cosa que normalment no es mou. I volem donar la oportunitat a tothom de descobrir aquest aspecte.

La de Tino Soriano és un tipus de fotografia que vol mostrar com vivia la gent en aquells temps amb retrats d’ambient. Tot i que l’espai també acull aquests dies les fotografies de diversos artistes amateurs. L’exposició romandrà oberta al públic a l’antic Hospital Sant Julià de Besalú fins el proper dilluns dia 23.