Una dotzena de barques i uns 150 membres participants fan possible la 34a edició de la Remigius Fluviï

Besalú va celebrar aquest diumenge la Remigius Fluvii, una de les activitats més consolidades dins del programa de Festa Major. Una dotzena de barques i uns 150 membres participants van omplir la 34a edició d’originalitat. L’esdeveniment va comptar amb una alta participació. El seu fundador definia l’activitat d’aquesta manera”.

Salvador Garcia, fundador Remigius Fluvii: “Consisteix a baixar el Fluvià de la manera més absurda i surrealista i, a vegades, sovint amb temes de l’actualitat”.

L’organització va valorar molt positivament la participació i també va posar de manifest un canvi que s’està duent a terme durant les últimes edicions.

Salvador Garcia, fundador: “Cada vegada hi ha menys barques individuals i hi ha més barques tripulades, amb molta gent. La unió fa la força. Si sou tres a fer la barca i si sou quinze a fer-la és molt més fàcil”.

Les galeres més ràpides van ser La Casa de Papel, Aladín, Fons del Mar i UnderBesalú, en les categories infantil, juvenil, adulta i mixta, respectivament. També van tenir premi, les més originals. En aquest cas, les que van obtenir el guardó van ser La Processó dels Dolors, Aladín, Avatar Fluvius i UnderBesalú.

Una divertida carrera de prop d’un quilòmetre tot baixant en competició festiva pel Riu Fluvià, en el marc de la Festa Major del poble que s’allargarà fins aquest dimarts, dia 24 de setembre.

Vanessa Duran, regidora Cultura Ajuntament de Besalú: “Ho valorem molt positivament. Hi ha hagut molta gent en tots els actes. Ha estat una gran festa major. Altres activitats que no s’havien fet els altres anys han tingut molt d’èxit, com la pujada al campanar. La gent ha participat molt activament en tots els actes de la festa”.

Com ja és habitual, la regata va ser seguida per molt de públic, nens i grans, des dels marges del Fluvià i des del pont vell.

 

x