El temps respecta una 100% Tondo amb mig miler de participants

Prop de mig miler de persones van participar aquest diumenge a la novena edició de la marxa cicloturística 100% Tondo, en memòria del ciclista vallenc afincat a la Garrotxa, Xavier Tondo.

Carles Torrent, organització 100% Tondo: La 100% Tondo és un homenatge a una persona que va estar aquí a les nostres terres, que es va forjar com a ciclista i malauradament va tenir un accident i va morir ara fa nou anys. És la nostra manera de recordar-lo.

Participants i aficionats es van acostar des de primera hora del matí del diumenge a l’Avinguda Cisteller de Sant Joan les Fonts, lloc de sortida, en una marxa on hi van ser presents corredors de primer nivell, com el sabadellenc del Team INEOS David de la Cruz, o medallista de bronze al mundial en carretera d’Innsbruck 2019 Michael Woods. A les nou del matí es va dur a terme el tradicional tall de cinta just abans de la sortida d’una cursa que anava fins a Banyoles i tornava i en el cas de la ruta llarga s’enfilava cap a l’Alta Garrotxa direcció Santigosa.

La marxa es va poder dur a terme amb tranquil·litat, després de les males previsions de temps que s’avançaven des de feia dies.

Carles Torrent, organització 100% Tondo: Jo crec que hem tingut molta sort, pintava un cap de setmana de mal temps i tempestes i al final la cosa s’ha arreglat i gaudiran d’un dia bonic.

El vencedor en la prova curta va ser Xavier Llorente amb 1 hora i 51 minuts, mentre que Michael Woods va guanyar la llarga amb 3 hores i 22 minuts.