Els vuit pobles favorables a instal·lar lectors de matrícules signaran un conveni amb Interior els propers dies

La Generalitat dona el vist-i-plau a les administracions de la comarca que advoquen per instal·lar lectors de matrícula als accessos viaris i recentment ha promogut una reunió al Departament d’Interior per incloure la Garrotxa en una prova pilot.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: A partir dels propers dies se signaran els convenis amb els ajuntaments i el Departament d’Interior.

De moment, són vuit els municipis garrotxins que han sumat esforços perquè s’hi instal·lin lectors amb el suport del Consell Comarcal. A la corporació li agradaria sumar més ajuntaments. Les Planes d’Hostoles, poble castigat pels robatoris els últims temps, ja ha instal·lat càmeres de seguretat provisionals a l’espera que s’hi instal·lin les definitives.

L’alcalde, Eduard Llorà, està a favor que s’incorporin nous municipis, sempre i quan no retardi la implantació de la mesura.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: Ha costat molt que arribéssim a aquest punt amb la Generalitat. Ara que hi hem arribat, no ens entretinguem tornant a parlar altra vegada amb els municipis.

En una altra de les entrades a la Garrotxa per l’Est, Mieres i Santa Pau, no creuen que els lectors siguin la solució. L’alcalde de Santa Pau creu que el que cal és incrementar el nombre d’agents a la comarca i que en tot cas, no és competència dels ajuntaments.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Estem una mica cansats i esgotats de totes aquests competències i despesa econòmica que hem d’assumir els ajuntaments en contra d’organismes que haurien de fer-ho.

De moment, amb el conveni que se signarà amb el Departament d’Interior, la Garrotxa es convertirà en una de les primeres comarques de Catalunya a incorporar lectors als seus accessos en el marc de la prova pilot.