ERC d’Olot presentarà una moció perquè l’Ajuntament declari l’emergència climàtica

Esquerra presentarà en el proper ple municipal d’Olot una moció perquè l’Ajuntament declari l’emergència climàtica. Això, segons el grup municipal, significarà admetre que ens trobem en una situació de no retorn i que cal treballar per mitigar el canvi climàtic. Segons Esquerra, és imperatiu que l’administració promogui la transició energètica a través de suport tècnic i econòmic, per tal d’abaixar les emissions de gasos contaminants i avançar cap a la sobirania energètica.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajunatment d’Olot: La sobirania energètica és un primer pas cap a la sobirania total.

Així mateix, Esquerra creu que l’administració ha d’actuar de model per a la societat, abastint els equipaments municipals amb energies renovables i connectar-los amb vies de comunicació sostenibles.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajunatment d’Olot: És a dir, carrils per a bicicletes que connectin les nostres escoles amb els nostres pavellons d’esports. Tot allò que pugui fer l’administració per ser exemplificadora en aquesta transició energètica i, per tant, en la mitigació del canvi climàtic és la feina que tenim des de l’administració pública i, en aquest cas, des de l’Ajuntament de la ciutat.

Esquerra dona suport a la vaga mundial pel Clima que se celebrarà aquest divendres i demana als ciutadans que es mobilitzin per reclamar un canvi en el model social i productiu.

Deixa un comentari