Més de dues-centes persones es concentren davant de l’Ajuntament d’Olot contra les detencions independentistes

La concentració dels dilluns per a la llibertat dels polítics catalans va viure aquest cop un augment de participació: és la resposta garrotxina a les detencions de nou independentistes vinculats als CDR, els Comitès de Defensa de la República. Més de dues-centes persones van protestar davant l’Ajuntament d’Olot contra els escorcolls de la Guàrdia Civil al Vallès i Osona, i que va acabar amb nou independentistes detinguts acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius.

Cada dilluns, Òmnium i l’ANC segueixen promovent concentracions per alliberar els polítics independentistes davant l’Ajuntament d’Olot, però aquesta darrera vegada hi va haver més assistents: la Forja Garrotxa i els CDR van convocar al mateix temps una protesta després de que nou independentistes del Vallès i Osona fossin detinguts per la Guàrdia Civil. Més de dues-centes persones van assistir a l’acte, que va comptar amb representants del mateix consistori, i on es va llegir un manifest de denúncia de la persecució del moviment independentista, segons els convocants.

Àngel Rodríguez, militant de La Forja Garrotxa: És una resposta ràpida i popular a les agressions per part de l’estat espanyol contra el moviment independentista; una mica improvisat, però que esperem que serveixi per tornar a sortir als carrers, fer país i que l’Estat Espanyol vegi que no ens quedarem a casa davant els seus atacs.

 

Volem manifestar el nostre enuig a les detencions de la Guàrdia Civil, volent criminalitzar els CDR i infonent la por a l’independentisme català. Ens volen tenir calmats davant les sentències properes dels polítics independentistes.

Els nou independentistes van ser detinguts acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius, després d’una jornada on la Guàrdia Civil va fer deu escorcolls repartits en tres comarques. Dos d’ells han estat posats en llibertat amb càrrecs.

x