Pepa Pasamón és la nova responsable de la residència Faber d’Olot

Tres anys després de la seva creació, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats FABER d’Olot inicia un nou cicle. Al capdavant hi haurà Pepa Pasamón, llicenciada en Dret i amb un ampli currículum en el camp de la gestió cultural. Fins ara era Cap de Serveis de l’Institut Ramon Llull, i ha guanyat el concurs intern per a ser la nova responsable del projecte olotí.

Francesc Serés, Director Àrea Creació Institut Ramon Llull: La Pepa té una sòlida, llarga i impressionant trajectòria com a gestora cultural. És una de les persones que ha treballat més en els diferents equipaments culturals del país. El teatre l’Atlàntida, companyies de dansa, residències artístiques… i finalment ha tingut la responsabilitat de ser Cap de Serveis en una organització molt complexa.

Pepa Pasamón, responsable FABER Olot: Tornar a tenir contacte amb els creadors, per mi era… unes ganes increïbles. Quan va entrar en Francesc i sonava FABER, una il·lusió increïble.

Tot i la incorporació de Pasamón, FABER Olot continuarà sota la direcció de Francesc Serés, actual director de l’Àrea de Creació de l’Institut, que gestiona la residència juntament amb el consistori olotí.

Francesc Serés, Director Àrea Creació Institut Ramon Llull: És evident que això crearà fricció, però la fricció és positiva. Una part de dir, com ho penses tu, com ho penso jo, com ho pensa Olot, com ho pensa el Llull… sinó voldria dir que tots tenim pensament únic i això no ha d’existir. La Pepa portarà la seva visió i és per això que l’hem triada.

Pepa Pasamón, responsable FABER Olot: És sempre sumar, fer coses plegats. Ells ja eren potents, doncs anem a posar-hi una miqueta més.

El creixement de FABER passa per l’expansió del model de residència d’Olot arreu del país i el món. Un objectiu que ja es compleix a partir d’aquest mes de setembre, amb la creació de FABER Andorra, gràcies a un conveni amb el Ministeri de Cultura i Esports del país veí.