Creu Roja Garrotxa inaugura l’exposició ‘Camins Migrants’ al pati de l’Hospital Sant Jaume d’Olot

Creu Roja Garrotxa ha inaugurat l’exposició ‘Camins Migrants’ al pati de l’Hospital Sant Jaume d’Olot on es mostren els dibuixos d’infants i la història del seu viatge migratori cap a Europa. Es tracta d’una exposició dividida en tres etapes, les mateixes que viuen els infants a l’emprendre el viatge, que són els dibuixos que fan al seu país d’origen, els que dibuixen mentre duen a terme la travessia i, per últim, el destí que en moltes ocasions idealitzen. Durant l’acte de presentació de l’exposició hi va intervenir la Delegada de Creu Roja a Catalunya, on va explicar la seva experiència a un dels camps de refugiats de Grècia, concretament a Ritsona.

Sandra Camús, delegada de Creu Roja a Catalunya: Era un camp en format de campament amb tendes de campanya i quedava camuflat perquè els nens ho vivien com un campament d’estiu. Psicològicament als infants els afectava menys el sentit de trobar-se com a un espai de jocs.

L’exposició pretén fer reflexionar sobre els conflictes armats, la protecció internacional i els desplaçaments forçats amb les vivències pròpies dels infants que han patit una situació d’exili.

Sandra Camús, delegada de Creu Roja a Catalunya: Aquests dibuixos de l’exposició són la història dels nens que van estar amb mi al campament de Ritsona.

La mostra seguirà exposada al pati de l’Hospital Sant Jaume fins el proper dilluns 30 de setembre.