Els Hospitals d’Olot i Campdevànol s’uneixen per garantir els serveis de cirurgia als pacients d’ambdues comarques

Els Hospitals d’Olot i Campdevànol s’uneixen per desenvolupar el nou Servei territorial de cirurgia de la Garrotxa i el Ripollès. Amb aquesta actuació, es vol pal·liar les dificultats per trobar professionals sanitaris pels dos equipaments, i els especialistes treballaran en els dos centres.

 

En els hospitals comarcals, un dels problemes més habituals és la falta puntual de professionals sanitaris per atendre els requeriments dels pacients. En aquesta línia, el Departament de Salut ha volgut crear a la Garrotxa i el Ripollès el nou Servei territorial de cirurgia, que integrarà a professionals dels centres d’Olot i Campdevànol i treballarà en xarxa juntament amb l’Hospital Trueta de Girona per garantir l’assistència dels usuaris que necessiten ser derivats per la complexitat de la seva intervenció.

D’aquesta mantera, l’Hospital de Campdevànol i el d’Olot duran a terme intervencions de cirurgia major i menor, a més de consultes externes per als ciutadans de les dues comarques. Olot i Girona seran els encarregats de fer les intervencions de cirurgia general i digestiva quirúrgica amb ingrés. La creació del Servei s’emmarca en la reordenació de l’atenció al Ripollès, davant la falta d’especialistes a la zona i en especial a la comarca veïna. Segons el Departament, es preveu que la nova línia aporti 108 noves altes de cirurgia general a l’Hospital d’Olot.