Els productors de fesol de Santa Pau consideren que tindran una collita “acceptable”

El fesol de Santa Pau és un dels tresors agroalimentaris de la Garrotxa. S’han començat a collir, però enguany se n’aconseguiran menys que a la temporada anterior, que va ser excepcional. Les altes temperatures d’aquest estiu podrien haver afectat a la producció, però els membres de la Denominació d’Origen Protegida consideren que la campanya s’ha salvat, gràcies a la florida tardana de moltes plantes.

Lluís Suñer, membre DOP Santa Pau: “Potser sí que a les zones més sequeres dels camps es nota que la planta ha produït menys, o als més fondals. Però tot i això encara estem contents amb la producció que hi ha hagut aquesta temporada.”

Molts terrenys no es van poder sembrar per la sequera, i el manteniment de la calor ha permès allargar la temporada fins a finals de novembre.

Lluís Suñer, membre DOP Santa Pau: “La campanya ha començat aviat, amb fesols molt primerencs, però el fet que hàgim plantat fesols molt més tardans farà que acabem a finals de novembre.”

Perquè la temporada no sigui considerada dolenta, s’han de registrar un mínim de 1.500 quilos de fesol per hectàrea, i amb les primeres collites es preveu superar aquesta xifra.