Els municipis garrotxins es van declarant en emergència climàtica de forma progressiva

Primer va ser Beuda, fa set dies, i aquesta setmana s’hi han sumat la Vall d’en Bas, Santa Pau, Mieres i Les Preses. Són els cinc municipis de la Garrotxa que s’han declarat en emergència climàtica. Els consistoris de la comarca es van afegint, de forma progressiva, a la denúncia de la situació climàtica que viu el món. Precisament, aquest divendres hi ha una vaga pel clima prevista, a la que els Ajuntaments esmentats hi donen suport; així mateix es comprometen a fer accions que contribueixin a aturar el canvi climàtic, com reduir un 40% les emissions dels gasos d’efecte hivernacle en relació als nivells de 1990, o millorar l’eficiència energètica en un 27%; així mateix, també demana incrementar les zones verdes dels municipis.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Volem manifestar el nostre compromís, fer totes les accions possibles per posar el nostre gra de sorra i no mirar cap a l’altre costat. Assegurar el nostre compromís davant d’una situació d’emergència com la que ens trobem.”

S’espera que en els propers plens dels consistoris s’hi afegeixin altres municipis garrotxins com Sant Feliu, Sant Jaume, Castellfollit o Olot. Malgrat tot, el document aprovat és només una declaració d’intencions, que ha d’anar acompanyada d’iniciatives locals.

Deixa un comentari