L’Escola Joan Roura de Tortellà ja compta amb 38 plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de Tortellà ha posat en marxa la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum que dona servei a l’Escola Joan Roura Parella. Aquesta és la quarta instal·lació d’autoconsum municipal, en aquest cas ha estat possible gràcies a la subvenció de la Diputació de Girona.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Aquestes plaques el que faran serà estalviar una quantitat de 6 tones de CO2 a l’any, que es generarien amb un altre tipus d’energia. A més suposarà un estalvi econòmic, ja que gran part de l’energia que utilitza l’escola sortirà d’aquestes plaques.

En total han estat 38 les plaques instal·lades a l’escola, el que permetrà un estalvi econòmic que s’ha calculat en prop de 1.600 euros l’any.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: De la Diputació han vingut 15.000 euros i aquesta instal·lació el cost han estat uns 22.000 euros, per tant és una despesa que estava contemplada ja de l’antic equip de govern i aquest estiu s’ha portat a terme.

L’energia produïda mitjançant les plaques fotovoltaiques que l’escola no utilitzi serà enviada a la xarxa per rebre’n un retorn econòmic.

x