Neix el Campus Garrotxa, una iniciativa dels empresaris de la comarca per retenir i potenciar el talent

Una de les problemàtiques que s’han observat a la Garrotxa, és la manca de talent jove. És per això que s’ha obert una línia de treball, anomenada ‘Campus Garrotxa’ amb l’objectiu de fer aflorar el talent necessari per a la prosperitat de l’economia i la societat locals i crear un punt de trobada entre els professionals autòctons i els que cada dia venen a treballar a la comarca perquè s’arrelin a la zona i puiguin aportar-hi el seu coneixement.

Francesc Arbós, membre EURAM: Estem en una situació realment delicada i faran falta persones capaces d’adaptar-se a les noves necessitats. L’objectiu seria atraure, mantenir i potenciar el talent a la comarca.

El Campus Garrotxa, tindrà la seva seu al primer pis del Casino Olotí i si la iniciativa prospera s’instal·laran de manera definitiva al segon pis. Serà un punt de trobada entre aquests professionals i els empresaris locals i s’hi organitzaran activitats Per engrescar el públic objectiu del Campus Garrotxa,  EURAM ha creat la figura dels ambaixadors de cada empresa. Ells seran el nexe d’unió amb els professionals no autòctons de les seves companyies perquè participin a les activitats del campus.

Francesc Arbós, membre EURAM: Les activitats són l’aigua que rega el Campus, però el talent creix per si mateix. La manera és que el talent es trobi, es conegui, decideixi què vol fer i com.

La presentació pública de Campus Garrotxa tindrà lloc divendres a les sis de la tarda, al Teatre Principal d’Olot i fa dies que les entrades estan exhaurides.  Es preveu que hi intervingui la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a més de l’alcalde d’Olot i representants del Cercle Euram. Després dels parlaments, s’oferiran dues conferències: d’una banda Carles Miranda coordinador d’Indústria 4.0 a ACCIÓ i l’expert en formació en el sector industrial Joan Roca, parlaran de la transformació digital. De l’altra, l’economista Xavier Sala i Martín tractarà com intel·ligència artificial pot afectar a l’àmbit laboral.

x