El Ple de l’Ajuntament d’Olot aprova les tres mocions presentades pels grups

El ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir la moció presentada per Esquerra per declarar l’emergència climàtica a la ciutat. Ho va fer amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de la CUP.

Anna Barnadas, ERC Aj. d’Olot: Ja que aquests moviments agafen tanta força i sorgeixen a partir de gent jove, penso que té molta importància.

Lluís Riera, CUP Aj. d’Olot: Creiem que aquesta proposta d’avui és insuficient i poc ambiciosa.

El ple també va aprovar, per unanimitat, la moció presentada per tots els grups per demanar la retirada de les amenaces d’Endesa i d’altres empreses de tallar el subministrament a famílies vulnerables que deuen el pagament de factures.

Jaume Mir, PSC Aj. d’Olot: No s’ha pogut ni tan sols entrar a discutir amb aquestes empreses la problemàtica.

Imma Muñoz, JxCat Aj. d’Olot: Considerem urgent i necessari establir un marc de relació basat en el diàleg entre la Generalitat de Catalunya i les empreses subministradores.

Finalment, el ple va aprovar la moció presentada per la CUP per reclamar la millora del servei d’urgències de l’Hospital. La moció va quedar aprovada amb els vots favorables dels regidors de la Candidatura d’Unitat Popular i l’abstenció de la resta dels grups.

Adriana Roca, CUP Aj. d’Olot: Però sobretot el que demanen és una ampliació de personal.

Pep Berga, alcalde Aj. d’Olot: No correspon a aquest ajuntament, ni a aquest plenari decidir la direcció de l’Hospital, però jo crec que el sentiment que tots volem que el servei d’urgències vagi tant bé com sigui possible és una cosa compartida.

La moció insta a la gerència de l’hospital a atendre les reclamacions del personal, crear una taula de seguiment professional i que la fundació destini una major part del rpessupost a la millora de la formació del personal d’urgències, seguint la demnda dels propis professionals.

x