Els Parcs Naturals de Catalunya i diversos experts debaten a Olot sobre la conservació dels boscos madurs

Com a prèvia del III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà entre Girona i la Garrotxa del 7 a l’11 d’octubre, aquest dijous l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa va acollir unes jornades sobre la gestió dels boscos madurs i les seves propietats, promoguda pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Van participar-hi diversos experts en la temàtica, a més de representants dels Parcs Naturals de Catalunya i el Doctor Ferran Campillo, de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica del centre hospitalari, per tal de debatre sobre la conservació dels boscos vells i els seus beneficis per a les persones.

Joan Montserrat, Tècnic Parc Natural Zona Volcànica de la Garrotxa:  Bàsicament ens interessa que es conservin aquests boscos, que cada vegada en queden menys.  Ens interessaria anar-los conservants per altres temes que no sigui la producció de fusta.

Ferran Campillo, metge Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica Hospital Olot: Segons les evidències que tenim sembla que estimulen diferents àmbits de la salut, l’activitat física, l’exposició a la llum del sol i per tant millors nivells de vitamina D, sobretot s’ha estudiat el tema de la salut mental, el rendiment acadèmic en el cas dels nens…

Segons els experts, només un 1% dels boscos de la comarca són vells o madurs. La voluntat de conservar-los va lligada a l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. Durant aquest mes, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha acollit l’exposició “Bells Boscos vells”, amb fotografies de Pep Sau, que es va clausurar coincidint amb la jornada.

Deixa un comentari