El barri de Sant Miquel d’Olot celebra el 75è aniversari amb més de 250 participants a la desfilada

75 anys no es celebren cada dia, però al barri de Sant Miquel d’Olot cada any es posen les seves millors gal·les per tal de celebrar la seva festa. La peculiaritat, com saben molts, és que el seus vestits més bonics són de paper, una tradició que va arribar dissabte als tres quarts de segle, amb una desfilada que va comptar amb més de 250 participants, entre ells algunes de les antigues pubilles del barri. Tothom portava unes mudes d’allò més delicades, fetes amb paciència durant tot un any al cosidor de Sant Miquel, on una dotzena de col·laboradores cusen a mà cada un dels vestits que després es llueixen a la desfilada.

Com sempre, un dels vestits més esperats era el que portava Palmira Collell, una de les persones més entranyables del barri que encara surt amb la seva muda, als seus noranta anys. La Palmira porta 60 anys portant un vestit de paper pels carrers del barri. La història diu que aquest ball va néixer de broma, com a resposta estrafolària a la desfilada classista que tenia lloc durant les Festes del Tura per part de l’alta societat olotina. Al final, el que ha sobreviscut fins als nostres dies és la versió festiva del barri de Sant Miquel.