El GRAE d’Olot realitza 20 rescats durant l’estiu a la Garrotxa i alerta de la falta de previsió de molts excursionistes

De principis de juny a finals de setembre el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers d’Olot, el GRAE, ha realitzat un total de vint serveis en territori garrotxí. Els rescats es localitzen en els punts amb més afluència de turistes durant el període estiuenc, com ara La Vall d’en Bas o les zones de bany de l’Alta Garrotxa i les Planes d’Hostoles. En la majoria de casos els accidentats són visitants de fora de la comarca, que realitzaven rutes o esports de muntanya durant les seves vacances. 

Albert Soler, Caporal GRAE Olot: Majoritàriament són senderistes i després hi ha hagut alguns rescats més complexos, com escaladors, espeleologia o barranquisme. Però bàsicament la gran majoria són regirada de turmells i algun precipitat, lesions de poca importància.

Sobre les causes, més enllà dels accidents fortuïts, els Bombers destaquen la manca de previsió dels usuaris a l’hora de fer sortides.

Albert Soler, Caporal GRAE Olot: Sí, hi ha l’accident que és totalment incontrolable, però també hi ha una part que es podria millorar, com ara l’equipament, no informar-se de la ruta que van a fer que els supera, no preveure els canvis de temps, la preparació física… són factors que la gent no controla.

 

Durant el període estiuenc, el GRAE d’Olot dóna servei a tota la demarcació de Girona. Una de les zones on es registren més rescats són els camins de ronda de la Costa Brava. S’han rescatat sobretot turistes estrangers que intenten accedir a les cales amb un calçat inadequat o sense informar-se de la ruta.

x