La Garrotxa es prepara pel segon aniversari de l’1 d’octubre

Coincidint amb el dia de commemoració del referèndum català que va tenir lloc l’1 d’octubre  de l’any 2017, demà dimarts es durà a terme un acte a la plaça olotina que porta per nom el dia que va significar un abans i un després per a molts catalans.

Núria Bataller, presidenta d’Òmnium Garrotxa: L’octubre del 2017 va marcar un abans i un després. Tot i que des de l’Estat Espanyol es deia que no hi hauria referèndum a Catalunya i inclús després no s’ha fet referèndum a Catalunya, hi va haver un referèndum. Creiem que va ser l’acte de desobediència civil més important que es va fer perquè vam anar contra una llei, sabíem que no podíem fer-ho i ho vam fer. Per tant, és un punt d’inflexió.

L’acte ha estat organitzat a càrrec de la comissió de l’1 d’octubre, que a la seva vegada la formen diverses entitats garrotxines. A 2/4 de vuit del vespre tindrà lloc l’hissada de l’estelada, es llegirà un manifest, hi haurà una projecció i s’iniciarà una marxa de torxes. Aquest, però no és l’únic acte que tindrà lloc a la Garrotxa, ja que altres municipis també s’han sumat a la iniciativa.