La Vall de Bianya vol que l’accés principal a la carretera de la Vall del Bac sigui per Capsec

La Vall de Bianya vol que l’accés principal a la carretera de la Vall del Bac pugui fer-se des de Capsec, al nucli de Llocalou. El consistori treballa per seguir fent millores en aquest sector, on la pluja acostuma a produïr esllavissades, i estudia demanar ajudes a través del Pla Únic d’Obres i serveis, el PUOSC, pel qual ja es poden presentar projectes.

Per les característiques del seu terme municipal, el manteniment de camins és una de les despeses més importants de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. El consistori preveu sufragar part d’aquesta despesa, que augmenta cada cop que els temporals de pluja provoquen esllavissades, amb part de les ajudes del Pla Únic d’Obres i Serveis.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya:  La més urgent és una que tenim aquí al Pont del Tomàs, aquí a la Vall del Bac on hi va haver una esllavissada molt important. Hi hem d’actuar perquè si es fes més gran danyaria la carretera.

D’altra banda, l’ajuntament vol seguir fent millores a la carretera de Capsec i el camí de Joncars, un tram d’uns 4 quilòmetres que facilitaria accedir a la Vall del Bac des del nucli de Llocalou.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya:   Tenim intenció que la carretera principal que sigui per anar a la Vall del Bac s’hi vagi des de Capsec. Per això hem d’anar arreglant la carretera de Joncars que puja cap a dalt, és la que ens queda al mig del municipi. Hi podem accedir des de Montagut i també des de Sant Pau de Seguries… que aquesta carretera de la Vall del Bac també la posem sempre sobre la taula. Fa 22 km i és una cosa molt carregosa per l’ajuntament haver-la de mantenir.

L’asfaltat de la carretera de Sant Pere Despuig o millores en l’enllumenat del poble són alguns dels projectes que també estudien incloure en la nova convocatòria del PUOSC que està oberta en aquests moments.