Cedeixen a la ciutat el fons fotogràfic recollit en el llibre ‘L’Abans Olot’

L’editorial Efadós i l’Ajuntament d’Olot han signat el contracte de cessió del fons fotogràfic L’Abans Olot, concretament el volum número 2. Un fons que consta de 6.104 imatges digitalitzades d’Olot, recopilades per l’editorial per incorporar-les a la Col·lecció L’Abans de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Roser Arís, editorial Efadós: Un llibre que explicaria a través de les fotografies la història de la ciutat, els pares i els avis. De les associacions, les festes, l’escola, de la feina, els volcans, el meu Olot. Un llibre de fotografies de tots els olotins i olotines.

L’Arxiu Comarcal ja comptava amb prop de 2.600 imatges procedents del primer volum de l’obra publicat l’any 2008 gràcies a la periodista i historiadora olotina Neus Giménez.

Mireia Montbardó, documentalista: El que s’ha volgut és posar en valor totes les fotografies familiars o de les entitats i les associacions de la ciutat com un patrimoni gràfic que ens permet explicar i entendre l’evolució i els canvis a Olot des del 1960 al 1990.

En la mateixa cerca d’imatges per al fons documental també s’ha aprofitat per recopilar el testimoni oral de les persones que van viure en aquella època, una informació que també es pot trobar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa juntament amb les fotografies.