Olot acull la tradicional trobada d’exatletes catalans

L’Ajuntament d’Olot va realitzar aquest dissabte al matí la tradicional trobada d’exatletes, impulsada per la Federació Catalana d’Atletisme. Persones que han sumat molts rècords i triomfs en la història de l’atletisme català i de tota la península. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i del regidor d’Esports, Aniol Sellabona.

Pep Berga, alcalde Olot: “Són persones que han participat en els Jocs Olímpics i que regularment es troben per parlar d’atletisme, perquè bàsicament parlen d’atletisme. Avui han escollit la ciutat d’Olot i ha estat un plaer donar-los la benvinguda i fer-los aquesta petita recepció”.

Entre aquests exatletes, moltes cares conegudes, com la de Josep Maria Ententes, Josep Molins o Joaquima Casas, una dona amb més de 160 maratons al sac i la primera dona d’Espanya en aconseguir acabar la marató per sota de les tres hores.

Ramon Fàbrega, coordinador: “Jo valoro que gent que té 85 o 90 anys tinguin il·lusió de venir aquí i parlar de totes les seves victòries. Per mi és una cosa molt important”.

La Federació Catalana d’Atletisme va obsequiar el consistori olotí amb un llibre titulat “Història de l’atletisme a Catalunya. Així mateix, l’Ajuntament també va obsequiar a la delegació d’exatletes amb un llibre que aplega un recull d’imatges de la ciutat d’Olot i la seva història.

Pep Berga, alcalde Olot: “Són trobades que no s’haurien de produir només en l’atletisme, sinó en tot el món de l’esport. Són gent que han donat molt i un exemple a seguir. Ens ha fet il·lusió rebre’ls”.

Després de la rebuda institucional, els veterans van gaudir de diverses activitats, com ara una visita al Volcà Montsacopa, una passejada per la Fageda d’en Jordà, un dinar de germanor a Can Xel i  una visita gratuïta al Volcà Croscat.

x