Les entitats sobiranistes insten a la població a mantenir les mobilitzacions després de l’1-O i la sentència dels presos

Malgrat la repressió que hi va haver en alguns punts del país i en els dos anys següents, les entitats sobiranistes de la Garrotxa recorden l’1 d’octubre de 2017 com una jornada històrica d’empoderament popular, i reivindiquen el seu esperit d’unitat institucional i ciutadana.

Josep Ferrés, Coordinador ANC Olot: Va ser la mobilització més gran que hi ha hagut a Europa en els últims anys. La llàstima és que tot plegat sembla que s’hagi estroncat una mica i que aquestes dues potes que eren tan importants perquè tot això continués endavant, n’hi ha una que està fallant.

Presidenta Òmnium Garrotxa: És un punt d’inflexió. Hi ha hagut alts, hi ha hagut baixos, ara estem en un moment molt difícil, però hem de continuar endavant.

Reconeixen que durant aquest temps l’independentisme ha viscut moments molt difícils, però demanen que es mantinguin les mobilitzacions quan surti la sentència als polítics empresonats aquesta tardor.

 Presidenta Òmnium Garrotxa: La sentència ens l’imaginem dura, i les mobilitzacions han de ser importants. Crec que és això, que tothom estigui a punt per sortir a fer el que el país necessiti.

Josep Ferrés, Coordinador ANC Olot: El proper pas, malauradament, és respondre a la repressió amb accions a partir de la sentència. El que ens ha passat és que la lluita contra la repressió ens està distraient una mica de la lluita per la independència.

Òmnium i ANC creuen que la indignació per les detencions i l’empresonament de 7 independentistes vinculats als CDR pot fer créixer la participació en les properes convocatòries.

Deixa un comentari