Cada turista de les vies verdes deixa de mitjana 600 euros a la demarcació

Les Vies Verdes de la demarcació de Girona, entre elles la que uneix Olot amb Girona per l’antiga ruta del Carrilet, són un reclam turístic per a persones interessades en la natura i el senderisme. Ara, la Diputació ha volgut constatar quin és el retorn que tenen aquestes infraestructures pel territori, i ha analitzat fins a 70 productes que ofereixen companyies internacionals d’Espanya, França o Països Baixos, entre altres. La majoria d’aquests paquets tenen una estada mitjana de 6 a 7 nits, sobretot entre abril i octubre, amb un cost d’entre 500 i 1.500 euros. L’estudi determina que la despesa mitjana de cada turista és de 600 euros de mitjana.

Josep Capella, director consultoria estudi vies verdes: L’impacte d’aquesta activitat al territori podria oscil·lar sumant senderisme i cicloturisme, entre 1.900.000 si agafem només el 30% de les sortides auto guiades i 2.800.000 si agafem el 80% de les sortides auto guiades.

L’estudi també determina quina hauria de ser la metodologia per a fer una recollida periòdica de dades sobre les vies verdes. A la Garrotxa, a banda de l’antiga ruta del Carrilet, també disposa de la que arriba fins a Santa Pau, la unió amb la ruta del ferro del Ripollès i la que connectarà Olot amb Serinyà pel riu Fluvià.

x