Un miler de persones commemora el segon aniversari de l’1-O a Olot amb una marxa de torxes

La commemoració del segon aniversari de l’1 d’octubre de 2017 a va començar amb un gest solemne a Olot: La hissada de l’estelada gegant mentre una representació de les corals de la ciutat interpretava El Cant de la Senyera.

La Plataforma 1 d’octubre, integrada pels partits independentistes, els CDRs, ANC i Òmnium Garrotxa, va emular l’esperit d’unitat de la jornada de la votació en un acte conjunt sota el lema Commemorem Junts. Més d’un miler de persones es van concentrar a la plaça 1 d’octubre de la capital garrotxina per participar-hi, amb proclames com “ni un pas enrere” o “llibertat”. Representants de la Plataforma van llegir un manifest per condemnar la repressió, donar suport als polítics presos i exiliats i refermar-se en la voluntat de fer efectiu el resultat del referèndum.

Meius Ferrés, Membre Comissió 1 Octubre: Van fer-ho possibles persones de molts col•lectius diferents, que van posar el seu temps i les seves capacitats al servei de la causa comuna. Des dels Bombers als informàtics, des dels restauradors que van servir dinar, als que van obrir les escoles. Des dels que van amagar les urnes fins als responsables de cada col•legi.

Carla Güell, ciutadana: Avui tornarem a ser aquí commemorant aquell dia, segurament amb un altre esperit. Amb moltes incerteses, també algunes pors, però també amb determinació. Tossudament alçades, sabent que tenim persones a la presó i a l’exili, precisament per fer possible el mandat democràtic de l’1 d’octubre.

Amb una projecció d’imatges es van recordar alguns dels moments viscuts fa dos anys durant les votacions a Olot i la Garrotxa, així com les càrregues policials que hi va haver en altres punts del país.

Seguidament, les flames de centenars de torxes van il•luminar una marxa que va anar del Firalet als Jutjats, per acabar de nou al Firal. Una imatge potent per tancar la commemoració d’una diada històrica.

x