Els municipis garrotxins que instal·laran càmeres de seguretat demanen poder disposar d’altres dades que reculli el sistema

29 localitats catalanes, 8 d’elles de la Garrotxa, formaran part de la prova pilot de lectors de matrícules per millorar la seguretat en col·laboració amb el Departament d’Interior i els Mossos d’Esquadra. Un d’ells és Les Preses, que ja ha aprovat per ple el conveni que signaran tots els pobles participants.

 

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Qualsevol lectura de matrícula que estigui entrada en aquesta base de dades queda totalment distribuïda en qüestió de segons. Com que hi ha aquest tractament de dades, el Departament ens demana signar aquest conveni per la protecció de dades i la confidencialitat.”

 

La previsió és que aquest projecte pilot estigui en funcionament en el primer trimestre de 2020. Segons ha explicat l’alcalde de les Preses, el Departament d’Interior estudia poder facilitar altres dades d’interès als municipis, un cop consolidat el sistema.

 

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “La tecnologia és molt avançada i permet tenir més dades que les que la càmera mateixa captura i que puguin estar a disposició dels municipis. Volum de trànsit de vehicles, intensitat, franges horàries… hi pot haver molta més informació que l’específica del lector de matrícules, que és l’objectiu principal.”

 

De moment aquest projecte pioner s’ha limitat a una trentena de municipis. A partir d’una segona fase se n’hi podran afegir altres que hi estiguin interessats.

x