La Fira Ramadera de Sant Lluc reforça la vessant més comercial amb una vintena d’estands

Enguany la fira ramadera de Sant Lluc canvia de model. Amb l’objectiu de recuperar l’aspecte més comercial de la fira, hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum i equí i a més també s’hi podrà comprar directament al ramader, en gairebé una vintena d’estands, el producte derivat que s’obtingui de l’animal com ara formatge, ous o carn.

Josep Maria Ginebreda, organitzador: Volem tornar a que sigui una fira de veritat, que hi hagi comerç. Les explotacions ramaderes que comercialitzen el seu producte o ve ho fan a través de carnisseries, doncs puguin exposar el seu producte. Si abans es venien els animals sencers doncs ara que la gent pugui fe promoció del seu producte i vendre al consumidor final. Que la gent pugui provar aquest producte i a la vegada es puguin promocionar i donar a conèixer aquest producte de qualitat.

L’activitat es concentrarà al centre d’Olot, entre el Firal i el Firal petit.

Estanis Vayreda, regidor de progrés econòmic: Hi havia molt poca activitat comercial, acabava sent un aparador d’entitats o administracions públiques i no generava gaire impacte econòmic. A nosaltres ens semblava que si havíem de fer un esforç com a ciutat, almenys que hi hagués un impacte i que l’havia de fer el centre de la ciutat.

Durant el cap de setmana, seguiran presents altres activitats ja ben consolidades, com ara la fira del dibuix i Mercat del col·leccionisme i andròmines, la fira d’artesania o la fira del vehicle d’ocasió. A més de la segona edició del Tastajocs i una Disco per Xics.

x