Comanegra no es planteja deixar d’editar el llibre ‘On és l’Estel·la’ després de la denúncia del sindicat policial Jupol

La publicació del còmic satíric ‘On és l’Estel·la’, de l’editorial Comanegra, ha estat motiu de denúncia per part del sindicat policial Jupol, concretament, segons l’editorial, una querella criminal per incitar a l’odi i per injúries, tot i que prèviament atribuïen la queixa al fet que el còmic s’adreçava a infants, quan des de Comanegra es va deixar clar des d’un principi que ‘On és l’Estel·la’ és una història política adreçada a majors de 18 anys.

En el llibre s’hi explica la història de l’Estel·la, un personatge similar al del format ‘On es Wally’, però en aquest cas es situa en escenaris i dates les quals ha tingut lloc el procés independentista català, com per exemple l’1 d’Octubre o l’arribada del Vaixell Piolin a Barcelona.

Joan Sala, director Editorial Comanegra: Aquest llibre nosaltres el vàrem fer perquè quan hi ha un dol, perquè aquest país està de dol, és sa a vegades riure, que és una cosa molt pròpia dels catalans i estem tots molt tous, era una cosa molt maca poder fer riure a la gent. A la policia això no li va agradar i el sindicat Jupol ens ha posat una querella criminal per incitació a l’odi i i injúries. I aquí estem, esperant a veure si al final seguirà el seu curs o què passarà. A nosaltres ens demanen quatre coses, la primera és que demanem disculpes, la segona és que retirem el llibre del mercat, la tercera és que ens comprometem a no fer cap altre llibre de les mateixes característiques i la quarta és un euro. Ja vaig dir que d’aquestes quatre l’única que estem disposats a fer és pagar l’euro, però les altres tres ni demanarem disculpes, ni retirarem el llibre ni ens comprometem a no fer cap més llibre, perquè aquesta és la nostra feina.

La venda d’aquest llibre, publicat l’octubre del 2018, no ha parat de pujar des que es va posar la denúncia, i l’editorial anirà, en breu, per la quarta edició. Segons Comanegra, es tracta una publicitat perfecta, ja que en cap cas se’ls passa pel cap autocensurar-se. De moment es mantenen a l’espera de conèixer una nova data pel judici.

Deixa un comentari