La residència Faber comença un nou curs amb una extensa programació

La Residència d’arts, ciències i humanitats, Faber, ha iniciat les estades del nou curs 2019-2020, des de fa ja uns dies s’està dedicant la primera de les trobades sobre el futur de les institucions culturals. Per aquesta tardor i de cares a l’any vinent, hi ha programades gairebé una desena de residències.

La residència Faber ha començat un nou curs amb una extensa programació encarada a aportar coneixement i activitats a la ciutat i a la comarca.

Francesc Serés, director Faber: Com cada any veureu que hi ha un equilibri entre ciències, lletres i arts, entre països, entre idees i entre conceptes.

La primera residència, que te lloc fins al 4 d’octubre, tracta sobre el futur de les institucions culturals amb l’objectiu de debatre sobre els reptes que afronten institucions com museus, biblioteques…

Tot seguit hi haurà una altra sobre polítiques migratòries, on es tractaran temes com ara els reptes que afronten els governs, les institucions o els ciutadans que han de conviure amb conflictes.

De cares a l’any vinent, ja hi ha programada una estada fruit de les sinergies que van sorgir l’any passat entre un grup de residents, una tercera estada sobre feminismes que reunirà una dotzena d’acadèmiques i activistes.

A finals de gener es farà una mini estada titulada ‘La nit de les idees’, una proposta que consistirà en un debat sobre el futur de les relacions entre cultura i tecnologia.

Francesc Serés, director Faber: Continuarem amb una residència que estem començant a fer ara, que hem canviat una idea. Sobre els drets i futurs de les persones LGTBI. Continuarem amb politología, amb traductors… Hi ha dues residències que ja creem des de l’Institut Ramon Llull en coordinació amb altres institucions.

Finalment, el curs es tancarà amb la residència de robòtica, coorganitzada pel Robolot que any rere any ha tingut molt d’èxit.