L’Entesa de la Garrotxa pel Debat Constituent omple el Casal Marià d’Olot

Ahir al vespre el Casal Marià va omplir-se d’ aproximadament dues-centes persones. I es que membres de la Coordinadora Nacional d’Enteses, Lluis Llach i Ignasi Termes, van presentar a Olot l’Entesa de la Garrotxa pel Debat Constituent, un procés participatiu amb l’objectiu que entitats de tota mena, ja siguin esportives, socials o culturals, participin d’aquest debat i es pugui opinar sobre el futur polític de Catalunya.

Lluís Llach, membre coordinadora nacional d’enteses: El debat constituent és una manera molt senzilla de definir un recorregut llarg on el que es pretén es que al mes de novembre, si els terminis es poden mantenir, perquè a Catalunya passen moltes coses, la gent que vulgui pugui dir, pensar, dilucidar, què volem ser, com volem ser i qui volem ser.

Durant el mes de setembre i aquest mes d’octubre s’han organitzat diverses jornades formatives. 7 capitals pels 7 àmbits de caire constitucional que es presenten. La darrera jornada va realitzar-se a Girona i la pròxima serà a Tarragona, oberta a tothom prèvia inscripció. Però per tal d’organitzar diversos debats ciutadans al llarg de tot el territori i no només en aquestes 7 capitals, s’estan creant una sèrie d’Enteses locals i comarcals que s’articulen com a plataformes de les entitats locals que s’adhereixen al projecte.

Lluís Llach, membre coordinadora nacional d’enteses: Ara fem jornades formatives perquè la gent sàpiga quins son els àmbits constitucionals que tractem quines temàtiques hi ha, i entrar una mica en matèria. Però quan la gent podrà dir jo penso això o m’agradaria que fos allò, serà a partir del novembre.

Després d’aquest procés participatiu, el Fòrum Cívic i Social presentarà les seves conclusions al Parlament.

x