Unes 500 persones assisteixen a la cargolada per celebrar els 30 anys de la penya Aoapix

La penya Aoapix va celebrar aquest diumenge els 30 anys de l’entitat amb tota mena d’activitats. L’esdeveniment destacat va ser la cargolada, que va comptar amb unes 500 persones i més de 6.000 cargols. La festa va coincidir amb la marxa de les Fonts i el tradicional mercat de la joguina.

Ita Asperó, presidenta Aoapix: “És tot un any de celebració. Per nosaltres volíem fer una cosa de diumenge, que agafés tot el públic que últimament tenim. Un públic més familiar i infantil que segueix el Porc i el Xai i els Marrans. Volíem que fos una cosa senzilla. 30 anys són molts anys. Pel camí també trobem a faltar gent. Sempre hem pensat, des de bon principi, que les coses s’han de celebrar quan es tenen”.

El Firal va ser el lloc escollit per commemorar tres dècades d’intensa activitat. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, i el Regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, no van deixar escapar l’oportunitat de celebrar l’aniversari. En acabar l’àpat, va ballar el Porc i el Xai i es van cantar corrandes.