Adrià Moreno guanya la Volta a la Garrotxa 2019, que ha homenatjat al ciclista Modest Capell al lloc de l’accident

La Volta a la Garrotxa d’aquest any serà recordada, sens dubte, per  l’homenatge a Modest Capell, el jove ciclista de 23 anys que va perdre la vida la setmana passada a causa d’un accident a Santa Pau, mentre entrenava pel mateix recorregut per on havia de transcórrer la prova. Una desgràcia que ha obligat a l’organització, el Club Ciclista Bas i el Club Ciclista Infantil Olot, a canviar de plans, per tal de poder acomiadar de la millor manera possible al corredor del Team Compak, de manera que l’etapa del dissabte, que havia de transcórrer per la Vall d’en Bas i Osona, es va suspendre, a més d’escurçar la del diumenge, fent una neutralitzada fins a punt de l’accident.

Carles Torrent, Club Ciclista Infantil Olot; Ha sigut una desgràcia, no ens ho esperàvem. Era un nano conegut, jo fa dos anys me’l vaig emportar amb la selecció catalana perquè va guanyar el Campionat de Catalunya de contrarellotge.

Toni Fité, Club Ciclista Bas: Vam considerar que era molt imprudent fer la marxa quan aquest noi ja estava inscrit a la prova del dissabte, i l’enterrament coincidia amb l’hora que l’enterraven: a les quatre de la tarda del dissabte.

Passades les 10 del matí, i després d’un minut de silenci la sortida a Olot, els corredors ham arribat a Santa Pau, encapçalats pels companys d’equip d’en Modest, visiblement destrossats però amb ganes de dedicar i fer pel seu amic el que a ell més li agradava: pedalar. Un acte breu amb un minut de silenci i dipositant dos rams de flors a la carretera. A Santa Pau també hi ha estat present David Gómez, company d’equip de Modest Capell, i que va viure amb ell el desgraciat accident.

Carles Torrent, Club Ciclista Infantil Olot: Què millor que fer-li aquest petit homenatge. Ahir en Toni i jo vam anar al tanatori, a donar el pèsam, vam donar el mallot de líder firmat pels corredors, que es va quedar allà, vam fer una corona de flors, i la manera d’homenatjar-lo avui era fer venir el seu equip (el Team Compak), fer-los sortir neutralitzats fins al lloc de l’accident i dipositar un ram de flors a aquell lloc.

Un cop finalitzat l’acte s’ha donat el tret de sortida la prova, 65è Trofeu Festes del Tura, amb 120 corredors: direcció Banyoles i amb tornada cap a Olot per Montagut, fent el cim del Conill per finalitzar a la Plaça Clarà. Una etapa vençuda, finalment, per l’olotí Adrià Moreno, acompanyat al podi pel seu company d’equip Axel Narbonne i per Marc Brustenga.

 Adrià Moreno, vencedor Volta Garrotxa 2019: La sensació ha estat de tristor. Tots tenim el record d’en Modest. La carrera ha sigut per a ell, i la dedicatòria de la victòria també. La cursa ha anat bé, l’equip ha controlat bé, hem seleccionat per arribar a Montagut amb pocs corredors, menys perill perquè ens ataquessin, he atacat de lluny.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Molta participació, nivell alt. Ha guanyat l’Adrià Moreno, un corredor d’Olot.

Ha estat l’alcalde d’Olot, Pep Berga, l’encarregat de fer l’entrega de premis als vencedors. De cares a l’any que ve l’organització espera recuperar les dates habituals, donat que enguany la prova s’ha celebrat més tard.