El llop a Catalunya i la possible tornada dels correbous a Olot són els temes centrals de la jornada animalista

Aquest dissabte s’ha celebrat a l’Hospici, una jornada animalista a càrrec de la Fundació Fauna.

Entre els temes tractats, es va presentar el projecte Amic Llop, amb l’objectiu d’aconseguir la protecció d’aquesta espècie a nivell peninsular. La jornada va estar reblerta d’activitats per a tots els públics, des dels més petits fins als més grans, relacionades amb la temàtica.

David Serramitjana, director Fundació Fauna: L’objectiu és informar a tot tipus de públic, des de nens petits que fan tallers posant-se a la pell del llop fins a taules rodones i xerrades de caire animalista.

L’eix central de la jornada però va ser el debat sobre el recent intent d’una associació taurina de reinstaurar les curses de braus a la ciutat, emparant-se en la legislació espanyola.

David Serramitjana, director Fundació Fauna: Nosaltres estarem a l’aguait, estem treballant perquè això no sigui possible i fent pedagogia perquè la gent entengui que a Olot això ja està superat i que no ha de tornar a passar.

Recordem que Olot, va aconseguir posar fi a les curses de braus l’any 2006, quatre anys abans que el Parlament les prohibís, i que una dècada després van abolir-se els correbous a través d’una consulta popular.