La fira d’editorials independents Liberisliber de Besalú arriba a la 10a edició amb un gran èxit d’assistents

El Liberisliber de Besalú, la fira i el festival dedicats a l’edició independent, va arribar aquest cap de setmana a la 10a edició amb la presència de 65 editorials, dues més que l’any passat, gràcies a la voluntat de donar l’oportunitat a les editorials júnior de tenir el seu lloc al festival. L’esdeveniment va rebre centenars de visitants al municipi.

Miquel Àngel Codes, director Liberisliber: “Tenen llibres de molts gèneres. Normalment són editorials que també s’especialitzen i es pot trobar de tot, des de còmics, assaigs, poesia. Realment, el ventall és inabastable”.

L’edició també va comptar amb les tradicionals activitats del festival, com els recitals de poesia i les lectures de narrativa, els tallers d’escriptura i infantils, el teatre de carrer, les presentacions de llibres i la música.

Miquel Àngel Codes, director Liberisliber: “Hi ha activitats de tota classe. S’ha de dir que en anys anteriors hem tendit més, perquè ens agrada tocar tots els camps, a convidar gent que ve del cinema o de les arts visuals. Aquest any hem arreplegat una mica més el món de l’escriptura”.

De fet, l’última conferència va anar dedicada al món de l’autoficció i va anar a càrrec d’autors de renom, com ara, Eva Baltasar, Adrià Pujol CruellsLlucia Ramis i Andrea Valdés.

Andrea Valdés, escriptora: “He escrit un assaig que es diu ‘Distraidos venceremos‘ i parlo d’una sèrie de gent que ha escrit en primera persona autobiografies. Són autors molt heterodoxes, molt poc coneguts a Europa i el tema és que l’he escrit en primera persona, fent una recerca molt personal. Una combinació de periodisme i ficció”.

El director va qualificar l’esdeveniment com la ‘festa del llibre expandit’. Laura Borràs, diputada al Congrés dels Diputats, tampoc es va voler perdre la celebració. Una dècada de vida.

Laura Borràs, diputada Congrés dels Diputats: “La veritat és que jo he estat vinculada al Liberisliber i he apostat per aquest esdeveniment. Primer com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes, donant-hi suport, després com a consellera de Cultura i enguany, com a Diputada al Congrés. Justament perquè valoro extraordinàriament una iniciativa que és capaç d’intentar col·locar la bona literatura i fer-la sortir al carrer”.

Liberisliber va començar en plena crisi, però tot i això no han parat de créixer. Un autèntic exemple d’esforç i dedicació.

Deixa un comentari