La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot ofereix el primer Postgrau d’Il·lustració Científica de Catalunya

La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot ofereix des d’aquest curs el primer Postgrau d’Il·lustració Científica de Ciències Naturals de Catalunya. Una iniciativa que ha nascut per posar en valor aquest ofici i consolidar-lo en un entorn com el que ofereix la Garrotxa.

Carles Puche, direcció acadèmica postgrau: Fent aquest postgrau el que aconseguirem és que es doni un prestigi al nostre ofici, que d’alguna manera es visualitzi i se li doni la importància que penso que ha de tenir. El nostre dibuix us ha de dir, sóc una mallerenga, el meu color és aquest, tinc el cap de color verd, tinc aquestes mesures, el nostre dibuix us ha d’explicar com és allò que hem dibuixat de la manera més exacta possible.

Durant el curs es farà formació a l’aula i 15 sortides al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, als Aiguamolls de l’Empordà, la Fundació Mona o al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, entre d’altres. Ja que un dels objectius principals del postgrau són les sortides de camp.

Blanca Martí, direcció acadèmica postgrau: En aquest postgrau el que es dona molt valor és el treball i la sortida de camp. I fem moltes sortides de camp per Olot, anem a la Moixina, aprofitem també que tenim a prop els Aiguamolls de l’Empordà, és a dir, fem una mica de territori. La idea del postgrau és vincular-lo al territori, que molta part de les pràctiques que facin els alumnes acabin fent-les aquí al territori.

Durant la trajectòria del curs els 15 alumnes inscrits seran acompanyats per il·lustradors i científics professionals que els guiaran i ensenyaran les millors tècniques per desenvolupar-se en el camp de la il·lustració científica.

x