L’Ajuntament d’Olot i l’Assemblea d’Artistes retiren els missatges de la façana consistorial fins passades les eleccions

El d’Olot ha estat un dels 22 recursos que Ciutadans ha presentat davant les respectives Juntes Electorals reclamant que es retiri la pancarta que demana la llibertat dels líders independentistes presos i qualsevol proclama que consideraven no neutral dels espais públics a diversos municipis. Asseguren que en presentaran tants com missatges hi hagi per preservar la neutralitat durant la campanya electoral, un fet sobre el qual discrepa l’equip de govern municipal.

Santi Vizern, Ciutadans: És una actuació que ens sap greu de fer perquè ja hauria de ser una cosa habitual, en campanya i fora de campanya, que els edificis públics fossin de tothom.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Bé, són aquelles decisions de la Junta Electoral que segons ells poden condicionar el vot dels ciutadans. Nosaltres no ho veiem d’aquesta manera, pensem que forma part de la nostra llibertat d’expressió i no ho compartim, però ho acatem.

La retirada del mural de la sobrecàrrega era una decisió de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, després que l’Ajuntament li’n va cedir l’ús de l’espai.

Santi Vizern, Ciutadans: En cas contrari, entrarien en desobediència, que és el que li ha passat al president de la Generalitat.

L’equip de govern ja ho ha anunciat; tornarà a col·locar la pancarta, que ara es troba en un edifici provat a tocar del consistori, tan bon punt acabi la campanya per les eleccions al congrés dels Diputats.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Immediatament, una vegada acbi el teps de la votació, tornarem a agafar la pancarta i la tornarem a posar en el lloc que nosaltres pensem que li correspon, que és en el balcó de l’Ajuntament.

Aquest matí, l’equip de govern ja s’ha reunit amb grups municipals per parlar de la resposta que com a Ajuntament donaran a la sentència del judici del procés.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Que sense cap dubte considerarem injusta perquè tot el que sigui una sentència i no sigui una absolució total i absoluta jo ho consideraré una injustícia, i com jo moltíssima gent, però estem preparats també per donar la resposta que convingui des del món local, que haurà de ser unitària.

Sobre si participaran o no a les marxes organitzades per l’ANC, Pep Berga diu que és aviat per aventurar cap acció concreta.