El programa HolaDomus comença a desplegar-se a Olot amb l’objectiu de fer 420 millores en habitatges en dos anys

Amb representants de la Comissió Europea, de l’Agència Catalana de l’Habitatge, l’Institut Català de l’Energia, i diferents actors locals que poden implicar-se en l’assessorament tècnic i financer, aquest matí s’ha presentat al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olot el programa HolaDomus, que se servirà des d’una oficina a la planta baixa del consistori, amb quatre professionals i ajuda externa, que funcionarà com una finestreta única i oferirà solucions de finançament de fins al 100% de les obres, amb interessos fixes i amortitzacions de fins a 20 anys. Els responsables reiteren que el programa no només és convenient des del punt de vista energètic, sinó que necessari des d’un punt de vista saludable.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Si a casa no fa fred s’hi treballa més bé, s’hi dorm més bé, la família fa més bé els seus deures i millora l’èxit escolar. Si has dormit més bé, l’endemà no estàs malalt, pots anar a la feina i l’absentisme laboral es redueix. Hi ha menys malalties, hi ha tot un munt de coses que acompanya el benestar de les persones gràcies a tenir un habitatge ben preparat.

El director de l’Institut Català de l’Energia afegeix a aquests habitatges la qualitat de productius.

Manel Torrent, director de l’Institut Català de l’Energia: Si es poden fabricar l’energia a casa sónj menys depenents de la xarxa i, per tant, de la factura elèctrica.

Fins ara, l’oficina d’HolaDomus ha ofert acompanyament al propietari d’un edifici del sector de Sant Pere Màrtir per aïllar-ne la façana i instal·lar tancaments i plaques fotovoltaiques, i un altre al carrer Mulleras per aconseguir la màxima qualificació d’eficiència de cares al lloguer. Dijous s’obrirà oficialment l’oficina i es desplegaran tots els recursos jurídics i financers, amb un objectiu:

Jordi Ayats, responsable de l’oficina HolaDomus: Que en els propers dos anys realitzem 420 actuacions amb un import màxim d’aproximadament 5,2 milions d’euros.

El regidor d’Habitatge, Jordi Güell, ha qualificat el programa com una eina més per recuperar habitatges a la ciutat, també al Nucli Antic.

x