ERC Olot denuncia l’incompliment de la moció sobre paritat durant les Festes del Tura 2019

El passat mes de març, ERC d’Olot va presentar una moció referent a la paritat de les Festes del Tura. Reclamava que el 50% de les actuacions musicals de la festa major d’enguany fossin grups mixtes o si més no, que 1 membre fos femení.

ERC doncs, denuncia l’incompliment d’aquesta moció. De les 39 actuacions musicals que es van dur a terme durant les festes, només un 36% del les formacions eren mixtes. Posant així de manifest que un 64% dels grups eren formats únicament per homes. Un 84% aproximadament dels músics eren homes, un 16% dones.

Josep Quintana, portaveu ERC Olot: Entenem que te un punt de greu pel fet que el ple de l’Ajuntament, amb el que representa, va aprovar que això no passaria més a les festes.

Per altra banda, ERC d’Olot també proposa millorar el piscolabis que es du a terme després del pregó, convertint-lo en un acte més popular.

Josep Granados, portaveu ERC Olot: Les festes són de tothom, tots ho diem, i més de les entitats que les fan. Aquest acte, a la nostra manera d’entendre s’ha de reformular. Hauria de convertir-se en un agraïment a tothom qui ha contribuït a preparar les festes.

Que es programin concerts de vespre-nit, per a tots els públics, com el que ja es va utilitzar amb la Orquestra Diversiones. Una fórmula que permet repartir el volum de gent i no centrar-se en horaris de matinada per les actuacions musicals.

x