La penya AOAPIX celebra 30 anys amb prop de mig miler d’assistents

La penya Aoapix va celebrar aquest diumenge els 30 anys de l’entitat amb tota mena d’activitats. Per començar la jornada i agafar gana per l’hora de dinar es va dur a terme la primera edició de la Marxa de les Set, un recorregut per algunes de les fonts en desús de la ciutat, que va acabar amb l’inici de la cargolada popular, l’acte estrella de la festivitat i on es van repartir més de 6.000 cargols entre els prop de 500 assistents.

Ita Asparó, presidenta Aoapix: “És tot un any de celebració. Per nosaltres volíem fer una cosa de diumenge, que agafés tot el públic que últimament tenim. Un públic més familiar i infantil que segueix el Porc i el Xai i els Marrans.

Per a l’entitat poder celebrar els 30 anys és tot una fita, i és per aquest motiu que van organitzar una jornada completa, amb concurs de cargols i entrega de premis incloses.

 Ita Asparó, presidenta Aoapix: Perquè 30 anys són molts anys. Pel camí també trobem a faltar gent. Sempre hem pensat, des de bon principi, que les coses s’han de celebrar quan es tenen.

El Firal va ser el lloc escollit per commemorar tres dècades d’intensa activitat. En acabar l’àpat els personatges característics de la penya, el Porc i el Xai, van ballar per a tots els assistents.