Accent serà el cap de cartell del quart Festival Veus, que guanya qualitat i presència al carrer

Olot serà un any més el punt de trobada dels grups vocals i el cant coral amb el quart Festival Veus, del 5 al 8 de desembre. Gairebé una vintena de propostes, entre concerts, actuacions de carrer i tallers ompliran de música la capital garrotxina. En una programació més femenina, que inclou les versions de The Beatles de Les Brünettes i o percussió corporal amb Humanophones, destaca la formació internacional Accent, que actuarà el dissabte 8 de desembre com a cap de cartell.

Albert Mas, Director Musical Festival Veus:  És un grup curiós perquè són músics de set països diferents. Però no sis països d’Europa, de quatre continents diferents. Sincerament l’any passat teníem nom i qualitat amb Take Six, però penso que aquest grup la supera notablement.

Aquesta edició del festival manté el seu caràcter formatiu, amb dos tallers i masterclass a càrrec de Humanophones i Nacho Melús respectivament.

Albert Mas, Director Musical Festival Veus:  El Nacho Melús és una de les persones més prestigioses en el sector, com a cantant de gospel, actor, lletrista, compositor… i sol fer una sèrie de tallers de ritme i tècnica gospel. Normalment fa un o altre, però aquí farà els dos tallers.

Els concerts es reparteixen entre el Teatre Principal d’Olot i la sala El Torín, que acollirà les sessions golfes. Però l’organització del festival ha apostat també per fer-lo més visible a l’exterior, amb la col·laboració de les corals locals.

Estanis Vayreda, Regidor Promoció Ciutat Aj. Olot: En total hi haurà nou propostes que es faran a l’aire lliure. Tot i que és desembre i farà fred, ens sembla que moltes de les propostes són compatibles, per tant es faran concerts i miniconcerts al carrer.

Un d’ells serà “La Primera Nadala de l’any”, a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot, que comptarà amb la cantant Elena Gadel com a solista. Una aposta pel públic familiar es reforça amb l’actuació del grup Xiula al Firal, diumenge al migdia. Les entrades per assistir als concerts de pagament ja estan disponibles al web www.festivalveus.cat.

x